top of page

projekter:

Reflections - Aarhus 2017 finalen

Som en del af kulturhovedstadsåret i 2017 lavede det turkise telt en unik uropførelse til finaleaftenen af kulturhovedsstadsåret. For at vise hvordan vi i foreningen arbejder med at vise hvordan forskellige traditioner og baggrunde kan forbindes i smukke hybrider. Som en refleksion af Aarhus’ mangfoldige demografi blev 3 musikalske udtryk (Blue Foundation, Orhan Özgür Turan & Maher Mahmoud, Koret nordsang) inviteret indenfor til en 3-dags workshop med formålet om at skabe ny musik sammen. På de 3 dage fik de skabt 75 minutters musik som reflekterede Aarhus store mangfoldighed, og forhåbentligvis fremprovokeret en refleksioner over hvordan det lyder når vi forbinder traditioner.

Koncerten blev præsenteret i Kunsthal Aarhus i 3 af museets forskellige rum, samt en tribune udenfor. De 3 musikalske udtryk var fordelt i 3 forskellige rum, mens lyden var ens i alle rummene. Vi ville vise hvordan forskellige rammer og rum giver forskellige musikalske oplever, selvom det er den samme lyd.

 

Koncerten blev start skudet til flere Reflections koncerter. Der er således blevet skabt musikalske møder til Roots&Hybrid Festivalen med Chancha Via Circuito, Gurli Octavia og Ruhi Erdogan i 2018 og med Dawda Jobarteh, Who Killed Bambi og Lucio Mantél i 2019

I februar 2019 blev der i samarbejde med Radar lavet et muiskalsk møde mellem Sara Mouritzen, David Mondrup, Nadia Safwat og Maher Mahmoud, som blev præsenteret uden for midtbyen i 3 forskellige lokationer, samt en finaleaften på Radar.

 

bottom of page